Sietse Voorhorst

Sietse Voorhorst is als advocaat gespecialiseerd in ondernemingsrecht en insolventie. Hij richt zich met name op het opzetten van bedrijfsstructuren en het reorganiseren van ondernemingen.

Na zijn studie rechten is Sietse  begonnen als belastingadviseur bij een groot accountantskantoor, op de afdeling financial services. Hier adviseerde hij banken, verzekeraars, pensioenfondsen en investeringsmaatschappijen

Na enige jaren heeft hij de opleiding tot mediator gevolgd. Daarbij begeleidde hij partijen in ondernemingsrechtelijke geschillen. Ook deal mediation (mediation zonder geschil) was belangrijk onderdeel van zijn praktijk. Sietse was bestuurslid van de Nederlandse Mediatorsvereniging en van de Vereniging Corporate Mediation (thans Platform Business Mediation).

Als advocaat kenmerkt Sietse zich als cijfermatig ingesteld en analytisch. Met een bèta achtergrond benadert hij kwesties op een geheel eigen wijze. Geen Jack of all trades, maar gespecialiseerd in een beperkt aantal rechtsgebieden. “Zorg dat je doet waar je goed in bent en word goed in wat je doet”.

Met zijn ervaring als fiscalist, mediator en advocaat, heeft Sietse een unieke combinatie van kennis en vaardigheden. De focus van Sietse ligt op ondernemingsrecht en insolventierecht. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan (her)structurering, bestuurdersaansprakelijkheid, ontbinding, turboliquidatie, eigen faillissement, faillissement van schuldeiser, crediteurenakkoord, zekerheden, of incasso van complexe vorderingen.

Sietse Voorhorst heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Insolventierecht (Faillissement, Surseance van betaling);
  • Ondernemingsrecht (Bestuurdersaansprakelijkheid, Vennootschappen).

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Sietse is getrouwd en heeft twee jonge kinderen. In zijn vrije tijd kookt hij graag en sport hij (wielrennen en hardlopen).